Studio Droom proudly presents: de bakfiets!

Toegegeven, dat is misschien niet meteen het nieuws dat je van mij verwacht. Je bent vooral benieuwd naar nieuwe ontwerpen, verrassende doopsuiker of knappe vormgeving. Maar hé, het feit dat er nu ook zoiets bestaat als de ‘Studio Droom-Bakfiets’ is wel degelijk belangrijk voor jou.

Want voortaan gaan wij dus lekker ecologisch van de drukker naar de post of naar AZ Klina. Al dan niet met de hulp van twee vrolijke assistenten die maar al te blij zijn met de nieuwste aanwinst in ons gezin. We durven zelfs spreken over de beste aankoop ooit! ;)

We gingen dan ook niet over één nacht ijs. Ik moet toegeven dat ik een vrij koele minnaar was van al die bakfietsen in het straatbeeld.

Wat doen die mensen als het regent?
De kinderen kunnen daar niet zo lang meer in, toch?
Echt ver zul je daar wel niet mee moeten fietsen…

Dat was zo ongeveer wat ik dacht telkens ik andere ouders met een bakfiets voorbij zag rijden.

Maar het idee van een eigen bakfiets werd alsmaar aanlokkelijker. Waarom had ik eigenlijk een auto nodig? Ik werk bijna altijd van thuis uit. De school van de kindjes ligt op vijf kilometer afstand. Speeltuin, het zwembad, de kinderboerderij, … allemaal bereikbaar met de fiets. Een fietskar bleek na enkele ritten ons ding niet, twee stoeltjes op één fiets voelde gevaarlijk en zo kon er zeker geen levering meer mee.

Dan toch maar eens gaan informeren bij Fietsen Wildiers in Kapellen. Of ik eens een testritje kon maken op een Urban Arrow? Want voor mij was dat wel duidelijk: als er een bakfiets zou komen, dan moest het een Urban Arrow zijn. De Rolls Royce onder de bakfietsen is een tweewieler gemaakt van lichte materialen met elektrische trapondersteuning. De moderne vormgeving sprak me aan en ik hoorde en las zoveel lovende dingen over deze fiets.

Na dit proefritje was ik meteen verkocht! Wat een heerlijke fiets! En het hielp uiteraard ook dat ik een heel uitgebreide uitleg kreeg en dat mijn testritje niet beperkt was tot enkele minuten. Ik mocht meteen de straat op en kreeg de kans om alle verschillende programma’s en traploze versnellingen uit te proberen. Wauw! Deze fiets moest ik hebben!

Manlief moest daar toch nog even dieper over nadenken, want het is best een zware investering. Maar ook hij deed een overtuigende testrit en na een paar maanden sparen konden we in april eindelijk onze eigen Urban Arrow bestellen. Amper twee weken later mocht ik hem al gaan afhalen. Ik ging meteen van Wildiers naar school en de crèche om mijn kroost op te halen: een super verrassing!

En nu, vier maanden later? Wel, er staat maar liefst 1500 kilometer op de teller. En de lachsalvo’s, leuke babbels en onvergetelijke momenten – die keer dat we een hertje zagen in het bos op weg naar school! – zijn gewoon niet te tellen.

En omdat dit pareltje intussen ook de ‘bedrijfswagen’ is van Studio Droom liet ik hem ook nog even pimpen. Dus zie jij binnenkort de enige echte ‘Studio Droom-Bakfiets’ rijden? Dan ben ik waarschijnlijk op weg voor mijn volgende levering. En die verpak ik steevast in een hippe, duurzame en herbruikbare juten shopper. Want ecologisch ondernemen dat zit in de grote én de kleine dingen.

Je mag gerust eens zwaaien als je me ziet ;)

Tot ergens onderweg!

Liefs, Kim

 

 

 

 

 

By |2018-10-11T14:11:58+00:00oktober 8th, 2018|Studio Droom|0 Comments

Leave A Comment