#19voor2019

Wow, 1 keer met mijn ogen geknipperd en het is al februari, zo lijkt het wel. Kan het nog net, lijstjes voor het nieuwe jaar?

Geïnspireerd door Kelly – die je ongetwijfeld kent van Tales from the crib en misschien ook wel van haar fijne podcast Werk & Leven samen met Anouck): 19 dingen die ik in 2019 wil doen.

 1. Massage bij Voel de essentie
  Ha, deze kan ik al afvinken want ik ben vorige week langs geweest bij de super lieve Barbara! Ik ken haar al jaren en 1x per jaar, meestal in januari, probeer ik toch bij haar te geraken voor een holistische lichaamsmassage. Heerlijk genieten en even bijpraten!
 2. 6 boeken lezen
  Eerst had ik 10 boeken in gedachten maar aangezien het intussen al februari is en ik nog maar aan bladzijde 53 geraakt ben van het eerste boek … Heel even wou ik er gewoon “méér boeken dan vorig jaar” van maken maar dat is geen uitdaging aangezien ik er toen gewoon 0,0 helemaal uit gelezen heb.
 3. Date nights met Wim en wie weet ook eens een nachtje weg
  Iedere maand 1 date met manlief zou mooi zijn maar we moeten daar echt werk van maken, babysit regelen en zo. In januari is dat er al niet van gekomen dus dit puntje verdient alvast extra aandacht!
 4. Mijn bijzonder project lanceren
  Ah, grootse plannen! Ik kan er nog niet veel over vertellen maar de lancering is voorzien voor september! Wait and see …
 5. Een schetsboek beginnen
  Ik wil zo graag meer old school tekenen. Fineliners, aquarel, gouache … Ik vind het allemaal heerlijk om mee te werken maar het komt er veel te weinig van. Een hele tijd geleden kocht ik alvast een A5 formaat schetsboekje maar voorlopig is het nog leeg.
 6. ProCreate leren op de iPad Pro
  Ik kocht me vorige maand een iPad Pro met Apple Pencil met als belangrijkste doel ProCreate onder de knie te krijgen want wauw, wat voor knappe dingen kan je met dat programma! Ik volgde nog maar 1 SkillShare lessenreeks, nog zoveel te leren!
 7. Schaatsen met de kindjes
  Ze wilden deze winter graag gaan schaatsen in het brasSCHAATST winterdorp maar het is er niet van gekomen.
 8. Een echte Tijdsbaas worden
  Ik volgde onlangs de super interessante Baas Over Eigen Tijd cursus. Een aanrader, ik heb er veel aan gehad maar er blijft ruimte voor verbetering.
 9. YNAB een heel jaar lang volhouden
  Vorig jaar in januari ben ik begonnen met het fijne budgeteer programma You Need A Budget. Helaas ging ik ergens in augustus de mist in, ik ben dus nu opnieuw begonnen en hoop ‘t vol te houden, ook als het zomervakantie is.
 10. Lopen vanaf de lente: doel mini-ekiden Berrefonds
  Ik ben geen echte loper. Als het te koud, donker, nat is vind ik het niet leuk ;) In 2017 deed ik de start to run in het voorjaar en liep in oktober samen met familie de mini-ekiden van het Berrefonds. Vorig jaar deed ik ook mee aan de mini-ekiden maar dan zonder voorbereiding. Dit jaar ga ik voor goede voorbereiding …
 11.  Minimaliseren in huis
  Al even mee bezig maar nog zo’n lange weg te gaan. Ik ga nu eens proberen alle ruimtes van boven naar beneden aan te pakken.
 12. Sterrenalbum invullen
  Voor Kerst kreeg ik het mooie Sterrenalbum van het Berrefonds. Het is een bijzonder bewaaralbum waarmee ouders van een overleden baby zelf aan de slag kunnen om herinneringen te koesteren aan hun kindje. Het is intussen al 6 jaar geleden dat wij ons zoontje Vince* verloren, ik hoop dat het me lukt om het nog helemaal in te vullen. Ook sterrenkindjes verdienen een mooi album om gekoesterd en liefdevol herinnerd te worden. Voor altijd.
 13. Spinning les
  Jaren geleden een aantal keer gedaan en vond dat eigenlijk wel fijn om te doen!
 14. Uitstapjes met de kindjes apart
  Helemaal geïnspireerd door Kelly maar ‘t is waar, sinds ze allebei naar school gaan zijn ze precies altijd samen en is er minder 1-op-1 tijd. Regelmatig wil ik toch eens iets leuk inplannen met 1 kind (afwisselend).
 15. 1 dag naar Rock Werchter
  Dat zal normaal zeker in orde komen want mijn ticket is al gekocht!
 16. Me verdiepen in de wondere wereld van etherische olie voor huis-tuin-keuken gebruik
  Aromatherpaie! Ik kreeg van Barbara uit puntje 1 alvast een lijstje met goede merkjes en aanraders voor kindjes.
 17. Vroeger gaan slapen
  Van nature ben ik een echt avondmens maar dat is niet altijd ideaal in combinatie met onze 2 vroege vogels.
 18. Meer genieten van de lente en zomer
  Wie mij kent weet dat ik écht geen fan ben van de winter, geef mij maar de lente en zomer. Vorig jaar was dit zo’n drukke periode dat het wel leek alsof ik ‘t helemaal gemist had.
 19. Een super leuk groeifeest organiseren
  De knoop is doorgehakt, geen communie hier maar wel een groeifeest voor Elena deze zomer bij de overgang van kleuterschool naar lagere school. De datum ligt vast, nu de rest nog …

Nu staat het toch nog allemaal zwart op wit. Dit zijn niet mijn professionele doelen, die zijn er uiteraard ook ;) Het leek me gewoon veel fijner om dit even met je te delen. Ik hou je op de hoogte van de vorderingen!

By |2019-02-05T15:46:25+00:00februari 5th, 2019|Persoonlijk|0 Comments

Leave A Comment